Medzinárodná súťaž ponúka priestor pre mladé výtvarné talenty

27.12.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 26. decembra (TASR) - Poľské mesto Rzeszów v spolupráci so samosprávou Vranova nad Topľou pozýva všetky deti a mládež z Prešovského kraja k účasti na medzinárodnej výtvarnej súťaži s názvom Naši susedia. Hlavným námetom súťažných prác sú tradičné ľudové kroje.
\"Výtvarné práce zhotovené žiakmi a študentmi takzvanou plochou technikou - maliarstvo, kresba, grafika, umelecká tkanina či koláž, by nemali presiahnuť rozmery 70x100 centimetrov,\" informovala na margo súťažných podmienok Sylvia Nusová z domu kultúry vo Vranove nad Topľou. Ako dodala, diela urobené priestorovou technikou, ako aj kolektívne práce do súťaže prijímané nebudú.
Každá základná a stredná škola môže prezentovať zručnosť svojich najlepších výtvarníkov maximálne 10 prácami v rámci každej z troch vekových kategórií súťaže. \"Jednotlivé práce budeme prijímať do 20. februára 2012 na Programovom oddelení Domu kultúry vo Vranove nad Topľou, ktoré sídli na ulici M. R. Štefánika číslo 875/200,\" doplnila Nusová s tým, že najúspešnejšie práce následne zverejnia po ich vyhodnotení odbornou porotou na internetových stránkach rzeszówskeho a vranovského domu kultúry.
Cezhraničné partnerstvo mesta Vranov nad Topľou a poľského Rzeszówa získava touto súťažou nový rozmer. Samosprávy zorganizovali v priebehu tohto roka na pôde oboch miest viacero spoločných podujatí. V rôznych formách spolupráce na poli kultúry chcú pokračovať aj naďalej.
 

Vyberte región